blog image

   Τι να φορέσετε σε μια κηδεία ή μνημόσυνο

   ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΑΚΑΚΙΑ - ΓΙΛΕΚΑ

   γυναικεία σακάκια για κηδεία

   ΑΝΔΡΙΚΑ ΣΑΚΑΚΙΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

   ανδρικά σακάκια για κηδεία

   Ενδυματολογικές λύσεις για να παραστείτε σε μια κηδεία ή σε ένα μνημόσυνο

   Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι για τους συγγενείς ένα σκληρό πλήγμα και όσο κι αν είναι δύσκολο – βοηθάτε τους πενθούντες, συμμετέχοντας στον πόνο τους.Εάν ήσασταν ένας κοντινός φίλος ή συγγενής του αποβιώσαντος προσώπου, θα επισκεφθείτε προσωπικά τους συγγενείς και θα προσφέρετε την βοήθειά σας. Εάν ήσασταν συνάδελφος και δεν γνωρίζετε τους πενθούντες, περιοριστείτε ίσως στην συμμετοχή σας στην κηδεία.Η αντίδρασή σας θα εξαρτηθεί από την σχέση σας με τον θανόντα, τους πενθούντες και κυρίως από την προσωπικότητά σας.

   Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε ενδυματολογικές λύσεις για να παραστείτε σε μια κηδεία ή σε ένα μνημόσυνο.

   Αργά ή γρήγορα, στη ζωή μας, όλοι θα χρειαστεί να πάμε σε κηδεία.

   Ο θάνατος είναι κάτι μακάβριο, μας αφυπνίζει και μας ταρακουνάει συναισθηματικά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ο θάνατος μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε αξίες και ιδανικά.

   Για τις μικρές ηλικίες που πρέπει να παρευρεθούν σε μια κηδεία ο ενδυματολογικός κώδικας δεν είναι αυστηρός. Δεν χρειάζεται να βάλει στο παιδί σας όλα μαύρα. Για το αγόρι ένα μαύρο πουκαμισάκι είναι αρκετό, όπως και για το κορίτσι ρούχα σε σκούρες αποχρώσεις όχι απαραίτητα μαύρο είναι ιδανικά για την περίσταση. Σημαντικό είναι η παρουσία τους εκεί και όχι τι θα φορέσουν ειδικά αν τα παιδιά έχουν κοντινή συγγένεια με τον αποθανόντα. Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία η κατάσταση είναι διαφορετική, πρέπει να συμβάλετε στον πόνο της οικογένειας και ένας πολύ απλώς τρόπος για να το δείξετε είναι με τα ρούχα σας.Τα ρούχα σε μια κηδεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αυστηρά, συντηρητικά και σκοτεινά. Προσδιορίζονται έτσι για να δείξει στο παρευρισκόμενο στην κηδεία τον σεβασμό του και την λύπη του.

   Τι να φορέσετε σε μια κηδεία ή μνημόσυνο αν είστε γυναίκα

   Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να παραπέσετε αν είστε γυναίκα είναι να φορέσετε παντελόνι στην κηδεία. Είναι τεράστιο λάθος ακόμα και αν το παντελόνι είναι μαύρο.Αυτό που πρέπει να επιλέξετε είναι μια μαύρη φούστα midi ή μεγαλύτερη. Μπορείτε να βάλετε επίσης ένα πλεκτό ή βαμβακερό μαύρο φόρεμα αν δεν θέλετε να μπλέξετε με συνδυασμούς ρούχων.

   Πώς να συνδυάσετε την φούστα σας για την κηδεία ή το μνημόσυνο

   Αποφύγετε ανοιχτόχρωμα ρούχα και ότι πλησιάζει σε κόκκινο. Μπορείτε να συνδυάσετε τη φούστα σας με ένα πουκάμισο σε αποχρώσεις του μπλε, καφέ ή μαύρου χρώματος. Οι γυναίκες μπορούν να βάλουν και λευκό πουκάμισο αν το συνδυάσουν με κάποια μαύρη ζακέτα ή σακάκι. Για εμάς οι καλύτερες επιλογές είναι το πλεκτό μαύρο φόρεμα το οποίο είναι λιτό και συντηρητικό και μια δεύτερη επιλογή είναι ένα κλασικό μαύρο ταγέρ το οποίο δηλώνει σοβαρότητα και αυστηρότητα.Προσοχή: Αποφύγετε υφάσματα που γυαλίζουν όπως δερματίνη, μετάξι ή βελούδο.

   Τι να φορέσετε σε μια κηδεία ή μνημόσυνο αν είστε άνδρας

   Για τους άνδρες δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Σίγουρα θα χρειαστείτε ένα μαύρο πουκάμισο, σε καμία περίπτωση ο άνδρας δεν φοράει λευκό πουκάμισο σε μια κηδεία ακόμα και αν το συνδυάσει με μαύρα ρούχα είναι κάτι ανάλογο με το παντελόνι για τις γυναίκες.Το λευκό πουκάμισο στον άνδρα δηλώνει χαρά σε αντίθεση με το γυναικείο πουκάμισο που δηλώνει αγνότητα. Μην μπερδεύεστε από τα αγγλικά και αμερικάνικα πρότυπα ντυσίματος σε αυτές τις περιστάσεις. Για τα ελληνικά δεδομένα αποφύγετε το λευκό και επιλέξτε ένα γαλάζιο αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε κάτι φωτεινό. Οπότε αν δεν θέλετε να βάλετε μαύρο πουκάμισο, τότε μια εναλλακτική είναι και το καφέ. Αν πάλι δεν σας αρέσουν τα μονόχρωμα πουκάμισα επιλέχτε ένα καρό. Το καρό όμως είναι δύσκολο να συνδυαστεί με μαύρα ρούχα.οπότε επιλέξτε να βάλετε καρό πουκάμισο σε μνημόσυνο και όχι στην κηδεία. Στην περίπτωση που επιλέξετε μαύρο πουκάμισο τότε αν δεν είστε κοντινός συγγενής αλλά φίλος ή γνωστός μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα σκούρο μπλε τζιν και καφέ παπούτσια.Για τους συγγενής η σωστή ανδρική ενδυματολογική επιλογή είναι το all black σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε κοστούμι.

   Τι να προσέξετε στα ρούχα σας σε μια κηδεία ή ένα μνημόσυνο.

   Αποφύγετε φανταχτερά ρούχα, ρούχα με μοτίβα, prints ή σχέδια. οι γυναίκες εκτός από τα ρούχα πρέπει να προσέξουν τα αξεσουάρ τους, τα υποδήματα τους και επιπλέον τι καλσόν θα φορέσουν. Σε μια κηδεία αποφεύγουμε να φοράμε αξεσουάρ στο χέρι, ένα λιτό ρολόι είναι αρκετό και για την γυναίκα και για τον άνδρα αλλά δεν το συνιστούμε.Οι γυναίκες μπορούν να βάλουν ένα λιτό κολιέ στο λαιμό και οι άνδρες τον σταυρό τους. Προσοχή σε μια κηδεία ή ένα μνημόσυνο δεν φοράμε παπιγιόν επιλέξτε μαύρη γραβάτα σε λεπτή γραμμή αλλά ούτε αυτό το συνιστούμε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κουμπώσετε όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου σας. Αυτά τα βασικά στοιχεία ελπίζω να σας βοηθήσουν για να δημιουργήσετε μια εμφάνιση που θα προσδίδει σοβαρότητα ιδανική για την περίσταση

   Πηγή : admin     4649

   Blog Contact

   capcha image
   Cheap Website Traffic