blog image

   Ανδρικό σακάκι

   Το σακάκι ορίζει τον άνδρα που το φοράει.

   Το σακάκι έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει άρδην την εικόνα ενός άνδρα και να χαρίσει κομψότητα, αρρενωπότητα και στυλ.Το σακάκι ορίζει τον άνδρα που το φοράει. Και το σακάκι ορίζεται από τρία στοιχεία: ύφασμα, ράψιμο, γραμμή. Και τα τρία εξελίσσονται μες στο χρόνο, και τα τρία στοιχεία διατηρούν κάποιες βασικές αρχές αναλλοίωτες, και τα τρία έχουν επηρεαστεί από τον ραγδαίο εκμηχανισμό της κατασκευής ρούχων.

   Τα σημερινά υφάσματα κοστουμιού, ιδίως στα έτοιμα, είναι πολύ λεπτά και ελαφρά, διαφημίζονται ως παντός καιρού. Μάλιστα, αυτά τα υπέρλεπτα κασμίρια πολύ δύσκολα υποτάσσονται στη βελόνα ακόμη και του έμπειρου ράφτη, απαιτούν ειδικές μηχανές ― αυτές που διαθέτει η βιομηχανία του έτοιμου… Ακριβώς αυτή η γιγάντια βιομηχανία έτοιμων δίνει πια τον τόνο στην υφαντουργία και ορίζει τις νέες ποιότητες και τα ειδικά χαρακτηριστικά.

   Βασικά σχέδια

   Τα βασικά σχέδια ανδρικού υφάσματος δεν είναι πάρα πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα είδη νήματος, τα μείγματα, το βάρος, την υφή, και τις ποιότητες, οι επιλογές είναι ατέλειωτες. Για να αρχίσουμε όμως από κάπου, ας πούμε ότι για φθινοπωρινή-χειμωνιάτικη φορεσιά, πρώτες επιλογές θα πρέπει είναι το καλό κασμίρι-worsted από μαλλί Merinos. Θα κινηθούμε σε φανέλες και φινιρισμένα κασμίρια, σε βάρος από 280 έως 350 gr, ίσως και ελάχιστα βαρύτερα. Το πολύτιμο κασμίρ (cashmere), αναμεμιγμένο σε κάποιο μικρό ποσοστό (5-10%), προσθέτει απαλότητα και ζεστασιά.

   Τα βαριά και τα ελαφρά υφάσματα έχουν υπέρ και κατά. Tα βαρύτερα υφάσματα στέκουν καλύτερα στο ράψιμο και πέφτουν ωραιότερα στο σώμα, αλλά είναι πιο ζεστά. Τα ελαφρότερα και λεπτότερα υφάσματα τσαλακώνουν ευκολότερα, αλλά αγκαλιάζουν ευχάριστα και δεν υπερθερμαίνουν, ιδίως στους θερμαινόμενους χώρους των πόλεων.

   Πάνω απ’ όλα σκεφτείτε για ποια χρήση προορίζεται το ύφασμα που επιλέγετε: Αν προορίζεται για καθημερινό ρούχο, το κριτήριο είναι η αντοχή και η ευκολία συντήρησης· αν προορίζεται για “καλό”, για αραιές βραδινές εμφανίσεις, τότε η αισθητική εκζήτηση, η κομψότητα και η πολυτέλεια προέχουν.

   Τι πρέπει να προσέξετε σ' ένα σακάκι για να σου ταιριάζει «γάντι».

   Επιλογή του κατάλληλου υφάσματος για σακάκι!

   Οι ώμοι

   Σιγουρευτείτε ότι η ραφή «κάθεται» καλά στο τέλος των ώμων σας. Ακόμη κι αν πρόκειται για unstructured blazer (εκείνα δηλαδή που δεν έχουν «βάτες» ή φόδρα και έχουν πιο «ελεύθερο» κόψιμο) έχουν μαλακούς και ευέλικτους ώμους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να «πέφτουν» ακριβώς στο σώμα σας. Το αντίθετο μάλιστα. Η σωστή εφαρμογή είναι ακόμη πιο σημαντικός παράγοντας στην περίπτωσή μας. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν βάτες για να το συγκρατούν, το ύφασμα που δεν στέκεται στους ώμους σας και περισσεύει θα «σακουλιάζει» ακόμη περισσότερο. Όπως συμβαίνει με όλα τα σακάκια, η σωστή εφαρμογή στους ώμους είναι αδιαπραγμάτευτη. Το πιο στενό ή το πιο φαρδύ απλά δεν είναι σωστό.

   Τα πέτα

   Η ανοιχτή παλάμη σου θα πρέπει να γλιστράει με άνεση μεταξύ της περιοχής των πέτων και του πουκαμίσου όταν το blazer είναι κουμπωμένο. Εάν σφίξετε τη γροθιά σας και προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο, το σακάκι θα πρέπει να «τραβάει». Καλό είναι να θυμάστε επίσης ότι τα πέτα με μέτριο φάρδος ταιριάζουν καλύτερα με τα μαλακά blazer επειδή δεν «μπουκώνουν» την «ελεύθερη» φύση τους, όπως για παράδειγμα θα έκαναν τα πομπώδη πέτα με ανασηκωμένες μύτες.

   Τα κουμπιά

   Το πάνω κουμπί ενός δίκουμπου blazer πρέπει να πέφτει λίγο πιο πάνω από τον αφαλό σας (και ποτέ μα ποτέ από κάτω). Και το soft blazer πρέπει να είναι υπόθεση δύο κουμπιών. To μετρίου ανοίγματος στέρνο του και οι κλασική γραμμή του βοηθούν στο να έχει τη σωστή περιφέρεια στο τελείωμά του χωρίς να στερείται σωστής προσαρμογής στη συνολική του σιλουέτα.

   Tα μανίκια

   Τα μανίκια πρέπει να τελειώνουν μεταξύ της άρθρωσης του αντίχειρα και του καρπού. Επίσης, όπως ισχύει για όλα τα σακάκια, έτσι και για το μαλακό blazer, θα πρέπει η μανσέτα του πουκαμίσου σας να εξέχει ένα δάχτυλο περίπου από το μανίκι του σακακιού.

   H φόδρα

   Ένα μαλακό blazer χωρίς φόδρα είναι σαφώς... μαλακότερο από κάποιο φοδραρισμένο. Έτσι είναι φυσικό αφενός να αγκαλιάζει καλύτερα το σώμα σας αφετέρου να είναι ακόμη πιο ευκολοφόρετο αφού μπορεί να σας επιτρέψει τις πιο δροσερές καλοκαιρινές βραδιές να το φοράς και με μια λεπτή βαμβακερή ζακέτα.

   Επιλέξτε σωστό ύφασμα στο σακάκι σας!

   Τα βαμβακερά σακάκια είναι πιο ελαφριά από ένα μάλλινο, και γι’ αυτό πολλοί άντρες επιλέγουν βαμβακερά υφάσματα για το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει αυτή την επιλογή είναι το γεγονός ότι το μαλλί μπορεί να σας προκαλέσει φαγούρα. Αν επιλέξετε μάλλινο σακάκι, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει φόδρα για να έχετε λιγότερες ενοχλήσεις.

   Η επιλογή στα υφάσματα βασίζεται στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Το λινό σακάκι τσαλακώνεται εύκολα και αφήνει την αίσθηση ότι είστε απεριποίητοι μετά από λίγες ώρες, ενώ το μαλλί παραμένει αρκετά λείο και απαλό λόγω της πυκνότητας του υφάσματος. Το λινό είναι ιδανικό για πιο ζεστά κλίματα ενώ το μαλλί είναι υπερβολικό όταν έξω έχει ζέστη. Η καλύτερη λύση είναι να βρείτε ένα σακάκι που συνδυάζει και τα δύο υφάσματα.

   Το μετάξι νικάει κάθε φορά αλλά προκαλεί μεγάλη απώλεια στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ο πολυεστέρας είναι ένα συνθετικό υλικό και πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με το μετάξι. Παράλληλα, όμως, υπάρχει η φήμη ότι τα υφάσματα από πολυεστέρα δεν αναπνέουν σωστά με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να ζεσταίνεστε. Από την άλλη πλευρά, το μετάξι είναι ένα ύφασμα που αναπνέει και μπορεί να φορεθεί κάθε εποχή καθώς είναι πολύ άνετο. Πολλοί άντρες επιλέγουν να συνδυάσουν τον πολυεστέρα μαζί με βαμβάκι και μαλλί για να έχουν καλύτερη ποιότητα και για να αποφύγουν τις γυαλιστερές επιφάνειες στα υφάσματα.

   Το βελούδο σας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις με τη μοναδική του υφή και συναντάται συνήθως σε σμόκιν και βραδινά σακάκια. Το ύφασμα είναι κατάλληλο για ένα επίσημο γεγονός παρέχοντας μια κομψή και γεμάτη στυλ εμφάνιση. Ως ένα ακόμη πολυτελές ύφασμα, το κασμίρι παρέχει ποιότητα και κομψότητα. Ωστόσο, αυτά τα σακάκια αφήνουν μια ανεπιθύμητη γυαλάδα ακόμη και όταν συνδυάζονται με άλλα υλικά.

   Φροντίδα υφασμάτων

   Μόλις επιλέξετε το κατάλληλο ύφασμα, είναι σημαντικό να φροντίσεις πολύ καλά το σακάκισας για να αντέξει στον χρόνο και να μη μειώσει την εμφάνιση σας. Αν πηγαίνετε το σακάκι σας στο καθαριστήριο συχνά για στεγνό καθάρισμα, τότε θα βλάψετε το ύφασμα καθώς καταστρέφονται οι ίνες του. Ο υπεύθυνος του καθαριστηρίου θα πρέπει να μπορεί να καθαρίσει το σακάκι χωρίς τη χρήση χημικών για να διατηρήσει την κομψότητα του. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για τα ρούχα και να καθαρίζετε το σακάκι σας μετά από κάθε χρήση, και να το αποθηκεύετε προσεκτικά. Ανεξάρτητα από το ύφασμα που έχετε επιλέξει, θα πρέπει να φροντίζετε και να προσέχετε το ρούχο για να το έχετε για πολλά χρόνια.

   Πηγή : admin     286

   Blog Contact

   capcha image
   Cheap Website Traffic